thyssenkrupp test toren: De toekomst start nu

   • Onderzoeksactiviteiten officieel van start gegaan in de test toren in Rottweil
   • De toren zal innovaties en transformaties in de liften industrie pionieren 

   Met de start van de R&D activiteiten in the test toren in Rottweil, gaat thyssenkrupp verder met het transformeren van zijn liften activiteiten en de algehele liften industrie.  Steden worstelen met de het groeiend aantal inwoners en de overbelaste infrastructuur. De opening van de toren en zijn onderzoeksfaciliteiten in de oudste stad van Baden-Württemberg markeert een beslissende mijlpaal in de uitdagingen van urbanisatie, met name omdat efficiënte mobiliteit in gebouwen een beslissende rol speelt in de duurzame groei van steden.

   “De introductie van onze voorspellend onderhoud oplossing MAX en de integratie van de Microsoft HoloLens in onze service processen hebben laten zien dat zelfs een conservatie sector zoals de liften industrie, welke geen grote veranderingen heeft doorgemaakt in de laatste 150 jaar, gerevolutioneerd kan worden door innovaties en digitalisatie,” zegt Andreas Schierenbeck, CEO van thyssenkrupp Elevator. “Met de test toren in Rottweil, kunnen we nu onze kernactiviteit  - de bouw van liften – met pionierende oplossingen versterken.  De  pionierende oplossingen stellen ons in staat mobiliteit in steden te herdefiniëren zodat de stad de beste plaats is om te leven.”

   Een van deze oplossingen die binnenkort getest wordt in Rottweil is de MULTI®. Drie van de twaalf schachten zijn speciaal ontworpen voor dit nieuwe liftsysteem. De magnetische levitatie techniek ontworpen voor de Transrapid trein (zweeftrein) wordt gebruikt in de lineaire motoren aandrijvingen, wat een aantal voordelen oplevert: Door de kabel loze constructie kunnen meerdere lift cabines in dezelfde schacht opereren. Dit verhoogt de transport capaciteit tot 50 procent en reduceert gelijktijdig de benodigde ruimte voor de liftschacht in het gebouw met de helft. Aangezien de liften zijwaarts en zonder hoogte beperking kunnen bewegen opent MULTI®  ongekende mogelijkheden in de architectuur en ontwerp van gebouwen.

   Er ligt nu een concept wetsvoorstel bij de Duitse overheid om de huidige hoogterestricties te herzien. Dit concept wetsvoorstel is een indicator voor de behoefte van snellere en effectievere transportoplossingen in gebouwen. Door de constatering dat er een gebrek aan woonruimte is en dat er meer leefruimtes in steden gecreëerd moet worden zullen woninggebouwen hoger en dichter op elkaar gebouwd moeten worden. Derhalve zijn conventionele kabelinstallaties ook een focus gebied van de thyssenkrupp engineers, met de 246 meter hoge toren die snelheden tot 64.8 kilometer per uur (18 m/s) mogelijk maakt.

   De officiële R&D activiteiten in de toren zullen beginnen met de overdracht van de aannemer Züblin aan thyssenkrupp. In gedachte houdende zijn functie van essentieel innovatie centrum voor lift technologie, thyssenkrupp heeft er zorg voor gedragen dat het project op tijd en binnen het budget gerealiseerd is.

   Voor het complete persbericht, klik hier.