Het geheim van Hydroware – Hydraulische liftrenovatie, milieubewust en kostenbesparend

Voordat de machinekamer loze tractielift veelvuldig werd ingezet bij nieuwbouw werden er voornamelijk hydraulische liftinstallaties geïnstalleerd. Veel van die hydraulische liften komen nu in aanmerking voor een renovatie (ook wel modernisering genoemd). Veel partijen kiezen om een compleet nieuwe lift te installeren in plaats van de bestaande lift te moderniseren. Dit is zonde en in veel gevallen duur, een modernisering is een goedkoper en milieuvriendelijkere oplossing. Het grootste gedeelte van de onderdelen van de lift hebben namelijk een zeer lange levensduur omdat ze zeer robuust zijn. Het plaatsen van een nieuwe lift heeft een zeer grote impact op het milieu want zowel de oude onderdelen moet afgevoerd worden (wat afval creëert) en de nieuwe onderdelen moeten geproduceerd worden. Modernisering is dus de meeste duurzame oplossing.

thyssenkrupp biedt in samenwerking met Hydroware hiervoor een hoogwaardige oplossing aan. Dit is een (frequentiegeregelde) besturing + aggregaat met een gepatenteerde klep die de volgende voordelen oplevert:

  • Snellere rit en hoger ritcomfort (vergelijkbaar met een tractielift)
  • Lager energieverbruik (tot 70%)
  • Lager benodigd vermogen voor energieaansluiting


Wat de jaarlijkse kosten vooral zal verminderen is dat de energieaansluiting een lager vermogen benodigd. Met Hydroware is vaak een aansluiting van 3x 16 Amp voldoende. Zie rekenvoorbeeld voor de jaarlijkse kostenbesparing.

Het is belangrijk om in overweging te nemen dat als het verschil in prijs klein is tussen een volledig nieuwe tractie lift en een modernisering, dat de nieuwe lift vaak niet de kwaliteitsonderdelen zal hebben waar de lift op dit moment wel uit bestaat. Dit zal ook zijn uitwerking hebben op de storingen en onderhoudskosten in de toekomst.

Wilt u meer informatie of dit ook voor u interessant is neem dan contact op met thyssenkrupp Liften. Kijk ook al bij onze downloads voor de flyers van Hydroware.